Ljuba država, pustite nam trgovske kartice!

S novo zakonodajo, o varstvu osebnih podatkov, naj bi vsi trgovci s majem od nas potrošnikov, mogli zahtevat dovoljenje za uporabo naših osebnih podatkov in zbiranje teh. zgleda, da s državi od vseh paragrafov še malo meša, najprej se ji je zmešalo s zakonom o trgovinski dejavnosti. Kjer so napačno določili, da naj bi bile na delovnik, binkoštni ponedeljek, ki ni dela prost dan, trgovine zaprte?

Zdaj so se spravili v imenu nekega varstva osebnih podatkov, ki voznike pri slikanju tablic avtov nič ne ščiti, še na trgovce. Potrošniki imamo pravico do trgovskih kartic zvestobe, ki prinašajo ugodnosti in številne popuste! Kdo se bi odrekel popustu v višini 25 % ? Lahko zaradi takih paragrafskih kozlovskih sodb lahko še verjamemo državi, ki ji ne uspe nobena reforma, ni zdravstvena, onemogoča pa prosti pretok kapitala in ljudi? Pravica do svobodne trgovine omogoča nam potrošnikom izbiro, in odločitve. Če smo že v tržnem gospodarstvu, ne bodo neki osebni podatki, za ketere smo že dali dovoljenje za uporabo, onemogočali utečenih komunikacij trgovcev s potrošniki?

Na srečo take pobude hitro minejo, in brez skrbi, tudi na binkoštni ponedeljek bo v Sloveniji vse odprto. Ker ga ni trgovca, ki bi tvegal ogromne izgube zaradi zaprtja trgovin. Slovenija je ena redkih držav Eu, kjer potrošnja hrane po trgovinah kljub visoki gospodarski rasti ne narašča. Delovna mesta v trgovini so pomembna, in delo čez praznike je zaradi dobrega plačila za trgovce odlično. Ljuba država bi mogla razumet, da paragrafi sprejeti po Ljubljanskih kancljijah, nimajo s realnostjo veliko skupnega. Bi ljuba država res rada, da bi Slovenci spet množično nakupovali na tujem? Kjer države ne ovirajo trgovcev celo pomagajo jim.

Glede na pričajoče obljube je zaupanje Slovencev do politike doseglo dno, to potrjujejo vse ankete. Zdaj, ko bomo cel april in prvo polovico maja mogli poslušat politične obljube, in gledat slike kandidatov za poslance s volilci, bo marsikdo poskušal zbežat od tega norega političnega sveta. Če ostane star garnitura, bo status quo, in nobenih reform, če pa zmaga nova, bo polomija. Ker pa so trgovci odprti v petek in svetek, in ker je v Sloveniji ogromno družinskih trgovin, lačni niti čez praznike ne bomo. Tudi tiste večne, da se čez praznike ne dela, že dolgo ne veljajo več. Če se gre za anketo, financirano s evropskimi sredstvi, nam jo agencija pošlje tudi na velikonočni petek. V stilu bivše premierke Bratuškove:
We need more money

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !