Vreme odlično vlada zadostno

Vreme bo, naslednja vlada tudi, sedanja je tekoča. Kandidati za čestitke počasi odpadajo, in ostale bodo etablirane stranke. Dobili bomo približno isto koalicijo, v opoziciji enako, neparlamentarnim strankam se ne bo uspelo prebiti v parlament. Še največja poraženca sta bivša poslanca sds, Čuš in Lah, ki sta rumeno barvo zamenjala s zeleno. Zeleni Slovenije bodo na njun račun prebili 1 % , a ostali pod parlamentarnim pragom. Menjava strank na se ne obnese in se ne splača, še manj plača!

Nobena stranka, ne koalicijske, ne opozicijske, še manj neparlamentarne, ne bodo v predvolilnem boju ponudile nič novega, mogoče kako afero. Vse stranke bodo ponujale, obljubljale in zagotavljale vse, od vsega tega se bo izboljšalo samo vreme.
Ki bo odlično, nova vlada zadostna. Marsikdo si misli, dosti imamo tega cirkusa, ko namesto novih obrazov so vedno izvoljeni stari, prekaljeni kadri. Karierni politiki, ki pa ne spravijo skupaj niti ene reforme v vseh mandatih. Predvolilnih bombončkov ne bo manjkalo, tisti najbolj otipljivi, violičasti bankovec za 500 evrov, so upokojenci s najmanj 37 let delovne dobe že dobili. Tako da bo katerakoli opcija težko ponudila kaj novega.

Težava teh predčasnih volitev ni referendum o 2 tiru, ki bo nekaj tednov pred volitvami, raje naraščajoča inflacija. Te pa se s političnimi parolami in obljubami ne da ustaviti. Posledica visoke gospodarske rasti pač. Če vse raste, zakaj pa potem ne rastejo plače v gospodarstvu in pokojnine? Na srečo narašča nekonvencinalno delo preko spleta, kjer imamo enake pravice kot prekarci. Na srečo imamo starše, strice, tete, tako da se nekako da. Brezposelnost ostaja še naprej visoka, zdaj se je umirila na 7 % kar je gledano s Eu vatli še vedno visoko!
Visoka so tudi pričakovanja, češ da bo s novo vlado bolje. Bo enako ali slabše. Ker nam nihče ne bo nič poklonil, bomo mogli, če bomo hoteli preživeti, biti upokojeni ali delati, ali pa oboje. Lahko nam trgovci obljubljajo še tako nizke cene, vse kar je zelo poceni, je nekvalitetno.
Celo obtožba proti predsedniku Pahorju bolj spominja na lovljenje koloradskega hrošča, kot resno politično pobudo. Nekdanji vstajnik, ki je solidaren, pač ne bo izvoljen v parlament. Na nas je, da obkrožimo najboljšo stranko, žal te ni. Če je bil čas Cerarjeve vlade čas relativnega blagostanja, je vredno razmislit, da če nočemo poslabšat gospodarskih razmer, in preprečiti priznanje Palestine, da glasujemo za Smc. Če bosta premiera Korl ali Židan, bosta samo mešala politično mineštro, gospodarsko pa slabše. Trenutni odnosi bilaterno in geolopolitično so dobri, omenjena populista nista sposobna resnega vodenja vlade. Mesija pa bi, če bi bil še tretjič izvoljen, močno poslabšal mednarodni ugled Slovenije.

Ker si tega ne želimo, je edina rešitev glas za Smc

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Vreme odlično vlada zadostno”

  1. fuga pravi:

    Vseeno sem upal, da bo končno ena vlada zdržala ves mandat. Ne zaradi tega, ker bi bila tako uspešna, pač pa zaradi občutka, da v ozadju ne deluje paradržavni sistem. Da na koncu delo vlade dobi statistično oceno, ni važno kakšno, primerno in razvidno. Vsekakor pa bomo težko požrli kikse dosedanjih vlad, pa naj omenim samo arbitražo in NLB in še kakšne druge Pahorjeve navdihe.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !