Kamniški naskok na vlado

Naj bi dobil 15 % glasov, a ga je strah predvolilnih soočanj. Trenutno je brez kandidatne liste in kandidatov, ki naj bi bili znani v soboto na kongresu stranke. Kakih 80 mož in žena, nobenih znanih politikov prve lige, in bog ne daj kakšen poslanec ali poslanka Smc.

O programu stranke, razen da ne bo šla v koalicijo s Janšo, lahko ugibamo. Kje so glavne programske smernice te stranke, ki ponuja nove stare obraze, politično pa bolj populistične parole, kot kaj konkretnega? Predvolilnih bombončkov ta lista, ki naj bi stranka postala, nima. Nima ne resnega političnega programa, ne znanih rešitev najbolj perečih težav naše družbe, kot je zdravstvena in finančna reforma, pa še marsikaj drugega.

Že to, da na listi nima nobenih županov, je slabo, volivci pa raje volimo preverjene kandidate in kandidatke, zlasti take, ki so s izkazali v lokalni politiki. Lahko da se je tudi Šarec, a Kamnik ni Ljubljana. Glede na to, da je bil poražen v bitki za predsednika države, se mu v družbi treh močnih koalicijskih in 2 opozicijskih strank slabo piše. Mogoče vstop v parlament, kaj več ne! Podpora v anketah mu pada, če ga ne bo na predvolilnih soočenjih, bo še dodatno izgubil. Na srečo pa vsaj Smc, teh nekaj dni pred razpustitvijo parlamenta, juriša s težko artilerijo.

Model list, ki so zrasle 2 meseca pred volitvami, in postale vodilne stranke koalicije, se je s ustalitvijo Smc na Šubičevi končal. Smc je za razliko od Šarca izbrala najboljše strokovnjake, in ker vlada bolj tehnično kot politično, se ji ni za bat za podporo na izrednih parlamentarnih volivah. Pa tudi politični kredo Smc, pa tudi ostalih parlamentarnih stran je visok. Geopolitično si lahko Smc lahko pripiše zaključek arbitraže, začetek gradnje 2 tira, in visoko gospodarsko rast.

Žal politika ni teater, zato dragi Šarec, če vse ne bo šlo po načrtih, so še vedno lokalne volitve jeseni. Pretekle parlamentarne volitve so pripeljale na vrh tudi listo, za katero leto kasneje nihče več ni slišal. Teh 90 poslancev in poslank, ki v soboto odhaja, se na izrednih parlamentarnih volitvah vsaj polovično vrača, bolje karierni politiki in političarke, kot mesije. Če se šef liste boji medijev in predvolilnih soočanj, kjer je treba napasti s težko artilerijo, potem rezultat ne bo visok.

Slovenijo so politično reševali mnogi, ki niti sebe ne morejo rešit, na volitvah pa ostali poraženi

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kamniški naskok na vlado”

  1. stricmarc pravi:

    Na volitvah tako in tako ne gre za programe, pač pa za čustveno naklonjenost , ki jo skušajo pridobiti s pomočjo vrhunskih strokovnjakov za manipulacijo. Ko se nasprotniki obdelujejo z nizkimi udarci in demagogijo, je morda ostati nevtralen, vzvišen nad nizkotno banalnost in ne razkriti svojega recepta ( saj ni kaj povedati) tudi ena izmed taktik pristopa v volilnem cirkusu s sloganom: Šarec ne zmaguje, ker je tako dober. Zmaguje zato, ker so drugi tako slabi!

  2. Tomaž pravi:

    Novi obrazi, ki jim ljudje znov in znova nasedajo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !