Deževna simfonija

Dež pada, trava rase, vlada nam odhaja. Tako bi lahko najbolje strnili dogajanje teh dni, in dragi moji, pri četrtini neodločenih volivcev in volivk je napoved Janševe zmage nekoliko prezgodnja. Sploh zaradi meteorske populistične Lmš, ki skoraj nima političnega programa, raje nekakšen načrt, kjer pa je malo konkretnega.

V primerjavi s zmagoslavjem 2 meseca pred izrednimi volitvami 2014 ustanovljene Smc, ki je imela jasen program, zelo konkreten, in strategijo, je početje Serpentinška bolj mešanje megle, in nabiranje političnih točk, kot kaj drugega. Da volivci nismo miga mi mone, smo že večkrat dokazali. Da je prometno Slovenija še globoko v kameni dobi, ve vsak, ki se vozi a avtobusi in vlaki iz zahoda in vzhoda v prestolnico. Mail potuje manj kot sekundo, javne vožnje pa so zelo redko pod 2 uri. Temu času je treba prišteti še pogoste zamude in popravila na železnici in cestah.

Značilnost kandidatov za čestitke je, da v predvolilnem boju obljubljajo vse, zidajo gradove v oblakih in delajo iz vode vino. Večina jih nima niti osnovnega političnega znanja, še nastopat ne znajo, upravljanje s državo zahteva številna znanja, posebno na pravnem in ustavnem področju. Zato je prof. dr. Miro Cerar, tekoči premie, zaradi svojega širokega pravnega in ustavnega znanja več kot primeren, da še enkrat prevzame vodenje države. Če je kaj, je Smc kot vodilni stranki tekoče koalicije uspelo zaključiti arbitražo in premakniti drugi tir vsaj v prvo prestavo. Tudi gospodarski ukrepi Cerarjeve vlade so dobri, rezultat je visoka gospodarska rast, manjša brezposelnost. Vsak, ki želi delat, delo dobi takoj. Zato nagajanje in napadanje Janše preko Vilija, na vsak način blokirati vsak infrastrukturni projekt tekoče vlade, je politično rečeno politika brez krčmarja. Kot vedno, bodo Janševi izgubili, krive pa bodo, Murgle, Kučan in zarote. Kar sivi eminenci slovenske politike, 2 kratnemu predsedniku države, nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu, štejemo za dobro, da nikoli ni menjal stranke. On nas je pripeljal v Evropo, Janša pa bi rad iz Slovenije naredil demokracijo po meri bogatih, nestrpno do beguncev, drugačnih in enakospolnih. O kakšni transparentnosti pri sds ne moremo govoriti, saj jim šefa že 25 let ni uspelo zamenjat.

Stranke, ki bodo slavile tokratne volitve, bodo morali gospodarsko in pravno več pokazat, populisti, nacionalisti in skrajni desničarji gredo na smetišče zgodovine. Čas je, da Slovenija piše novo zgodbo, brez sovraštva, nestrpnosti in izključevanja. Da o korupciji in poslih pod mizo ne razpravljamo, Sds je samo v mandatu Cerarjeve vlade izgubila dva svoja poslanca. Zmerna desničarja. In sta v zeleni navezi več kot odlična kandidata za poslanca!

Zato volite po pameti,
naj vas skrajne stranke ne prinesejo naokoli!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !