Vreme bo

Glede na precej nestanovitno vreme v prihodnjih dneh je najbolje ostati doma, če nimate nujnih opravkov. Vreme se zgleduje po državno zborskih volitvah, kot da ni preveč zadovoljno s relativnim zmagovalcem, Janezom Janšo. Da bo težko sestavil koalicijo, in dobil 46 glasov poslancev, bo težka!

T.i. koalicija prihodnosti levo sredinskih strank je naše edino upanje, za razvoj, blaginjo in sožitje naše podalpske, ker se ne sme zgoditi, da Orbanov pribočnik postane premie. S sovraštvom, nestrpnostjo in izključevanjem ne bomo prišli daleč, verjetno si ne želite, če povzamem Madžarskega protestnika na shodu priti nestrpnosti in izključevanju pred parlamentom nekaj dni pred volitvami, Naslednjega:

Pred Orbanovo »zmago« sem imel navado, da sem kupil sveže časopise in rogljičke za zajtrk, zdaj ko je Orban prevzel oblast, kupujem samo še rogljičke. Uganite, kdo je na naslovnici vseh Madžarskih časoposov?

Če ne, zadostuje že minutni obisk Sds strani, ki jih financira Madžarski kapital, povezan s Orbanom. Smo lahko mirni, ker nobena od 6 levih stran, t.i. koalicija prihodnosti, nima niti enega Judeža, ki bi paktiral s Janšo. Ker Janši ne bo uspelo sestaviti vlade, jo bo sestavil drugouvršeni, Marjan Šarec. S udobnimi 54 glasovi ta koalicija prihodnosti ne bo najbolje usklajena, za blaginjo in razvoj Slovenije še vedno boljša, kot ksenofobna in nestrpna do drugačnih skrajno desna Janševa vlada. Tudi v koaliciji prihodnosti bodo trenja, glede na izkušnje s Janšo v obeh njegovih Janševinah, ko mu ni uspela nobena reforma, razen razbremenitve davkov najbogatejših, smo lahko prepričani, da bo Šarčeva lev sredinska koalicija sprejela vsaj zdravstveno reformo. Predvolilni cukrčki, kot je neupravičen dvig socialnih pomoči, in utopizem levice, so lahko ovira koalicije prihodnosti, a vsaj poslov po mizo ne bo. Nastavljalo se bo kadre na liniji še naprej, a bolje so naši levi, kot tisti desni, ki vemo kakšne reference imajo.

Jelinčič je žal so 7 letih spet v parlamentu, in bo razbival škatle, da pa je Slovenija v riti, se nekako ne moremo strinjat. Še vreme se je izboljšalo, med pisanjem teh vrstic, in dragi moji, jebat ga,
Abstinenca razen pri alkotu in cigaretah se ne plača, še manj splača.
Če ne greste na volitve, daste glas zmagovalcu!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Vreme bo”

  1. stric marč pravi:

    Pokojninsko reformo je spravil skupaj , čeprav jo je z referendumom prej zaminiral Pahorju. Potem pa jo je malo spremenjeno spravil minister Vizjak skozi DZ.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !