Petek 13

To majanje Junkerja, šefa Evropske komisije ki so ga pomagali nositi najbolj vplivni politiki Eu, na zasedanju Nata, je mogoče prvo znamenje, da hudič jemlje Eu? Taka, kot je, je bolj pijana barka, ki se ziblje v razburkanem morju, v katerem plavajo nemočni migranti, kot zgleda vredna skupnost držav stare celine!

Na Evropo, staro damo, ki nerada da novim članicam, radodarno pa migrantom, ki bi se lahko izognili mafiji in v Evropo potovali s turističnimi vizumi, prisegajo vsi, ki so pri koritih. Oni, tisti, ki nismo, pa lahko Evropo nekam pošljemo, ker smo bolj kot v luči Eu inštitucij v soju svojega potu! Pot do sijaja Evro zvezd brez zvez je dolga, trnova in naporna, jebat ga. Ker te dni gredo večini po glavi kolektivci in poletne vragolije, kisle kumarice in nobene pošte, je najbolj vse skupaj poslati k vragu, in odklopit.

Splača se prisegat na sedmice, črne muce, dolče vito in kar je teh reči, čim bolj počasi, s čim manj tekanja in problemov, kdor pa pravi, da teh ni, ni pri ta pravi. Ni več problem on line, bolj je težava, da zdaj, ko nismo več na liniji, da smo na liliji. Se še spomnite vojakinje Lidije, ki je šla prostovoljno služit vojni rok v Kikindo, bili so dobri, stari časi, ki ni trajala dugo, pustila pa duge. Pijana Evropa, ozirama njen vrh nam ne more bit v ponos, Evropljani ga radi zvrnejo, pa tudi v kakšen jarek se zvrnejo. Poleg kislih kumaric pašejo pomidori in paprika, ta trio je najboljši s kisom in oljem. Gre nam bolje, smo boljše volje, bolj kot sosede poznamo vse svetovne in žgečkljive lokalne novice. Francija zna bit svetovni nogometni prvak, če pa to uspe našim južnm sosedom, Hrvatom, se bo tresla lepa naša, malo pa tudi mi Slovenci in Slovenke, ki nam Eu inflacija pobira naše penzije in plače.

Ni nujno, da je vse, kar se maje, slabo, težava je, če je preveč mehko. Lordwales zagotovo ne gre na ona on, penzija je mala, izbranka pa utegne imeti prevelike finančne apetite. Že tako me oberejo, ko grem po nakupih, si pa zdaj, ko sem invalidski upokojenec, privoščim kakšen sladoled več. Še vedno obožujem country glasbo, ki je boljša, kot Slovenski pop in rock. Povejte mi tistih 7 zmagovalnih loto številk, pa me ne boste osrečili, sreča je v tem, da uživaš v malih rečeh. Siesta, dobra knjiga, hrana a la chef, laganac in zgoraj brez, to so zadeve, ki so dolče vita. Ni nujno, da je ona Silvija, a če ima dobre joške, ki ne zmanjka oboževalcev. In če boste letovali pri naših južnih sosedih, ne pozabite, vedno brez konverzije.

Kjer se kuje Evro tam se Junker maje

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !