Poletje je, ste opazili?

Zagotovo, o tem ni dvoma. Med razmišljanjem, kako zlesti na vrh, ko si še vedno na tleh, se soočimo splošno apatijo Slovencev in Slovenk, ki jih ne zanima nič, kar ni rutinirano. Vreme bo, nestanovitno in kar je teh reči, spodobi pa se kakšno reči o Urškah. Če bi navalil na kelnarco, kuharco in sobarco, bi bil seks ko bi rekel keks.

Sem pa že v tistih letih, ko me te reči ne vznemirjajo več toliko, ko so me pred leti, rečem si, lepo počasi, se daleč pride. Biti invalidski upokojenec finančno ni slabo, tudi drugače odlično. Med razmišljanjem, koliko let že nisem bil v vodi, se pravi bazenu ali na morju, če odštejem čofotanje, ugotavljam da je temu kriva moja lenoba.

Težave s vlado zagotovo niso voda na mlin Janši, poslanci in poslanka Nsi bodo iz strahu pred izgubo 4 let dolče vite podprli Šarca za mandatarja. Če ste brali intervju največjega Slovenskega komika in političnega satirika Saša Hribarja, kako je bilo s Serpentinškom, ko so še skupaj bili na radiu Ga ga, zvemo da je Šarec resen mož. Tako resen, da se je nekega dne odločil, da ne bo več prišel na radio Ga ga. za svobodnjaka, kar je takrat bil pogumna odločitev. Ga je trma, tako Hribar, pripeljala do drugega mesta na državno zborskih, in verjetnega mandatarstva. S Janšo, relativnim zmagovalcem ne bo nič, ker ga razen Nsi in Sns ni pripravljen podpreti nihče.

In če s vrnemo k Urškam, povodnim možem in kar je teh reči, je bolje, da ima kakšno bolj domače ime, in da je bolj normalna. Kot tiste, ki se občasno pridružijo neformalnemu klubu v knjižnici, kjer največ razglabljamo o padajočem regresu in poceni majcah v mestu. Moj kamerad aforist, ko je na volji, kakšno navrže o onih zadevah, bolje, kot o politiki. Bo pa kakšen sad zagotovo ponesla jesen, pa ne mojega otroka, ker je to znanstvena fantastika, raje tretjo univerzo.

Na vrtu dobro raste, pa naj bo to paradižnik, paprika in kar je teh reči. Reči pa se sme, da tista, ki hitro da, se včasih kesa. Moj pisateljski opus so pisma bralcev, največ v Dnevniku. Glede tiste majce upokojenske revije lahko rečem, da bo dobra za na vrt, za v mesto raje ne. Sem bolj pristaš zelene kot rdeče, in s ponosom povem, da sem levičar Pahorjanskega tipa. Pišem še vedno rad, tudi kakšno luštno pogledam, čakam pa že dolgo ne nič več. Takih, ki preveč govore, ne obožujem preveč. Ostanite, taki kot ste, in se ohlajajte zdaj, ko je zakuhalo poletje, vse možne načine.
Kar je teh reči, poletje je, ste opazili?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !