Večerni Dnevnik

Predno to damo čez, in v miru spijemo mrzlo limonado v globoki senci, rekoč, važno da je penzija, tisti, ki delajo, da je plača, preberemo da nekaj letna odgovorna Večera Katja Šeruga, bolj znana kot dolgoletna zunanje politična urednica na Pop tv, kandidira za generalico na rtv. Družbo ji dela dolgoletni novinar Medved.

Ni treba posebej razlagat, kakšna je plača generala na rtv, generalnega direktorja, s eno tako plačo si lahko v Mariboru za eno leto najamete garsonjero, pa še vam za celo leto ostane za hrano in obleko. Da pa za generalico kandidira rahlo odstavljena dolgoletna voditeljica in napovedovalka Miša Molk, ni presenečenje. Vse za čim višjo penzijo!

O tej združitvi Dnevnika in Večera pa:

Predno se je novica lansirala v medije, se je počakalo na izplačilo upokojenskega regresa, saj zlasti upokojenci, tudi frišni, raje prenesemo take novice s nekaj 100 Evri več na računih. Osebno si ne predstavljam regionalnega Večera s manj kot 21000 izvodi tiskane naklade, kako bo šel vštric s Dnevnikom, ki je zlasti notranje in zunanje politično, pa tudi s lokalnimi novicami, na znatno višjem nivoju. Solidnih 23000 izvodov tiskane naklade, kar je resna konkurenca osrednjemu Delo, s 37000 izvodi tiskane naklade. Ne smemo pozabiti, da ima dnevnikov Nedeljski dnevnik še vedno 100000 izvodov tiskane naklade. Težko je to novico razumeti, a življenje bo teklo dalje, tudi s enim tiskanim resnim Dnevnikom manj dalje. Težje bo za zaposlene novinarje in novinarje, rezalo se bo.

Svoje so naredili elektronski mediji, saj lahko vse resne novice, pa tudi tiste bolj lahkotne, lahko preberemo na novičarskih portalih. Predvsem zdaj je poletje, uživajmo ga, čivveč na hladnem, ob rekah, jezerih in na morju, pa tudi v gorskih krajih. V vsakem turističnem kraju so zastonj večerni koncertu in prireditve. Tako da dolgčas nam s enim dnevnikom manj ne bo, zmanjšat je treba tudi tiste revije, ki tiskajo tisto, kar lahko v priročnikih, ki si jih izposodimo v knjižnicah, preberemo.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !