Kaj je sreča

Sreča je v malih rečeh, dragi moji, ne v velikih težavah. Kot kaže, in kdor to zanika, laže, smo srečno dali prvi vročinski val čez. Novice bolj slabe, najde se tudi kaka dobra. Znana Slovenka je pokazala joške. Ker jih tudi mnoge neznane, ni to neka novica.

Bolj kot to nas grejejo turistične cene, če greste v katerem od znanih turističnih krajev na kosilo, vas utegne zadeti cenovni šok. Na srečo, pri naših zahodnih in severnih sosedih teh težav ni. Tam so cene zmerne, od kepice sladoleda za 1 evrov pa do pizze margarite za 5,5 Evra, vodo imajo zastonj ali skoraj zastonj. Gostinci, ki pri nas pričakujejo 30 in več evrov za kosilo, ne bodo dobili kaj dosti gostov, kakšnega turista, Slovenci pa raje zavijemo drugam.

Normalne cene so blaginja države, če je zraven še nizek ddv za hrano in pijačo, potem se lahko na to pije in poje. Na srečo je čez poletje kar nekaj praznikov občin, kjer vam častijo sok in kanapejčke. Bil kot vikedaš na prazniku občine Kranjska gora, kjer sem se frišal in užival gorske temperature. Prijetne so noči poleti s 15 stopinjami, in dnevi s največ 29 stopinjami. Zdaj, ko sem spet doma, mi je vroče, prevroče.

Kar se pa tiče grmenja s Brezij, od tega grmenja ne bo veliko dežja. Tista mantra rkc o življenju, oziroma imejte toliko otrok, kolikor jih bog dala, je nekako preživeta. Tudi če nimaš nobenega, se rkc nima kaj vtikat v to. Je pa to romanje na Brezje kar drago, odpustki so dragi.

Ni bolje, da nam kakšna raje kaj pokaže, in še kaj da, pa je zadovoljstvo ob primerni zaščiti obojestransko. Nizke cene blagodejno vplivajo na zdravje. Kar se pa tiče mandatarja Šarca, vso srečo. Zagotovo bolje on, kot Janša. Tonin ne bo nagajal, ma ni mona, da si bo skrajšal maksimalec. Politiki so nezaposljivi, zato je biti poslanec ali poslanka cel mandat božja mana. Življenje pri koritu je bogovsko, s skoraj 3 jurji na mesec se da odlično preživet. Tudi kosila za 30 in več evrov so za poslance in poslanke mala malca, kaj potem, če je kelnar ali kelnarca tam že ne vem koliko ur, dobi pa mimalca? Tudi poceni kosila po nakupovalnih centrih so enako kvalitetna, po mestih so restavracije kak Evro dražje. Če pa doma jemo, se lahko najemo za nekaj Evrov, paradajzov pa je zdaj toliko, da ne vemo kam s njimi.

Ostanite v senci, pijte limonado in kar je teh reči

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Kaj je sreča”

 1. fuga pravi:

  Meni niti nobena vlada ne more nič. So mi že prejšnje vse pobrale!

 2. stricmarc pravi:

  Sreča je, če ni nesreča.

 3. pohajalka pravi:

  Ko sem prebrala, sem zadovoljna ugotovila, da sem pravzaprav srečna.
  lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !