Stavite na 13

Stava današnjega dne je zagotovo, ali bo 13 Slovenska vlada s navadno večino in ne 46 glasovi, ki so potrebni za mandatarja, izvoljena. Glede na gvišnih 43 glasov petorčka, in manjko nekaj poslancev, ne bo težko dobiti večine, Poslanci utopične levice se bodo najverjetneje vzdržali, enako opozija, ker nobenemu od 90 poslancev 13 slovenske vlade ni do tega, da si skrajša mandat, in s tem dolce vita.

Za nas povprečneže se kljub maratonski seji parlamenta ne bo dosti spremenilo, če sploh kaj! Večina jih bo še naprej tolkla močnik, minimalne plače 700 evrov ne bo od nikjer, penzije bodo še vedno majhne. Kupčkanje na vladi in pri državnih sekretarjih, rotacije na ministrstvih, in novi stari ministri in poslanci, to je že ne vem kolikokrat slišano in videno.

Za dobro vabo imamo še novo predsednico društva pisateljev, ki govori o ljudeh s posebnimi potrebami, razmer na lastnem vrtu pa ni sposobno uredit. Sploh in oh je poklic pisatelja v Sloveniji beraška palica. Honorarjev za izdane romane skoraj ni, če pa so, so več kasno in v višini nekaj 100 Evrov. Nekaj brezplačnih izvodov novega romana, in pridagnje založbe, češ bodite veseli, da vam nismo računa za tisk izstavili. Če ni subvencije, vam romanov ne bo tiskal nihče, edini kupci so knjižnice.

Kar skrbi, je število reklam, ki jih vsak teden dobimo v kaslce, če ne damo na kaslc nalepke. Reklamo noše so kot osli, ki se šibijo pod težo vse te papirne ne bodi ga treba. Ob vsem tem so refreni sončne o 30000 novih delovnih mestih kot fušanje razglašenega orkestra. Na papirju, a konjukture bo kmalu konec in počil bo zaposlitveni lonec. Vse sanje o sedmici, dobljeni so podobne fata morgani, samo da ne vemo, kaj je prej, fata ali morgana!

O lepem, krasnem svetu radi govore ni, ki jim je že v pred kriznih časih šlo odlično, radi si pripno kako državno odličje, če pojejte naše zasluge za narodov blagor. Zamolče jasno svoje mastne plače. Indijansko poletje se je zavleklo v september, ni hudič, da pridelkov poln oktober ne bo dober. Živimo v odlični državi, pritožujemo se lahko po mili volji,
če imamo probleme, rešujemo težave.

Borba je, pravice ni!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !