Selfi mania

Zna bit nadležna zadeva, sploh če se dotični in dotične slikajo zraven prehodov ob prometnih cestah, na najbolj nemogočih, tudi nevarnih krajih! Sploh jih ne zanimajo ne kulturne in naravne znamenitosti, selfi z nekaj avti na parkirišču zadaj ni ne vem kakšna uspešnica.
Ker se selfije takoj pošilja in deli s raznimi aplikacijami to pomeni, da ljudje, ki selfije delajo, sploh ne opazijo, kaj se dogaja okoli njih.

Pametni mobilniki pa nadležna mora, ko ste vedno pod nadzorom velikega strica Googla in ostalih spletnih podjetij. Stalno vam beležijo lokacijo, kje nakupujete, kaj jeste kako živite. Če mene vprašate, je dovolj dober funkcijski mobitel, kjer je edini, ki ve lokacijo, operater. Buljenje v te pametne mobitele vodi k odvisnosti, družabna omrežja so šiba božja, ki služijo k večanju že tako velikih dobičkov spletnih podjetij.

Pa kaj, za božjo voljo, ti ljudje, njih število gre v milijarde, sploh opazijo, kdaj je zacvetela roža zraven njih, kako so jih ptice preletele in kakšni lepi razgledi so okoli njih? Nič od tega, važno je selfanje, všečkanje in prisotnost na družabnih omrežjih. Da pa je mera polna, je naš najbolj znan selfi instagram politik naš predsednik, ki že malo pretirava s omenenim. Že prav, da javnosti pokaže, a njegov selfi na instagramu, kako supa oblečen, je šel čez.

Kaj pa zasebnost, dragi predsednik?

So vsi kandidati, za zmago in poraze na lokalnih volitvah, ob hitenju s ene predstavitve na drugo, malo ali nič na družabnih omrežjih.
Za uspeh na volitvah so pomembne obljube v živo, samo v živo, to šteje. In ko volilne komisije preštejejo njih glasove, se marsikomu od njih sesuje svet. Bodo pa vsi poraženci imeli dovolj časa za selfije, take in drugačne.

Vržte te pametne mobitele v kot, pejte raje v naravo, na sprehod,
na druženje s prijatelji. Nič več ne boste, če boste objavljali selfije na družabnih omrežjih, lahko vam ukradejo identiteto. To ni prijetno, tudi če ni finančnih posledic, zagotovo so moralne In če navržemo še kakšno o polulanih zvezdah talentov, ni da ni. Do podna verjeno pri takih dogodkih, is so sgregani z zdravo pametjo, ni daleč. Večjo gledanost in branost v tabloidih bi dotični uspelo, če bi pokazala joške, Branko in Lado bi verjetno padla s stola, dami bi imeli kaj gledati.

So selfiji, kar se tiče resničnostnih šovov, nepotrebni, saj so nastopajoči snemani. Si pa selfiji del sveta, del mode, če jih ne, nič ne zamudite!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Selfi mania”

  1. stric Marč pravi:

    Če te ni na družbenem omrežju, te ni. Tudi o kraju in času dopusta se odločamo v skadu s tem, kako bo to videti na facebuku. Tudi politika se vse bolj vodi preko družbenega omrežja. Tako pač je! Pojavljala pa se bodo nova delovna mesta zdravilcev internetne zasvojenosti.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !