Veseli december

Pa smo ga prijeli za začetek, kako se bo razvil, bomo še videli. Inflacijsko s 2 % inflacijo nam ne kaže najbolje, in kdor to zanika, laže. Upokojenci, tudi invalidski, smo tisti segment populacije, ki vedno tolče močnik. Vedno prenizke penzije, ki ne ulovijo vedno novih podražitev, od hrane, do energentov pa do elektrike.

Ker sem bloger od septembra 2007 saj sem damm got lordwales, ne si mislit, da sem blogersko slavo obesil na klin. Daleč od tega. Še vedno kritični opazovalec in analitik družbene krajine. Mogoče malo bolj na upokojenske teme, za kakšno luštno pa vedno rad pogledam. Jasno je, da dedi v srednjih letih obožujemo take, ki so v najboljših, mladih letih. Nekoliko pohotno bi rekli, predvem take, ki imajo poskočne mlade joške. Oboževanje omenjenih pa se hitro ohladi, ko dedi, ki smo že presegli Abrahama pomislimo na otroke. Že v knjižnici ta otroški hrup težko prenašamo, da bomo zmogli še svoje, nisem najbolj prepričan.

Pri starših in samski, to je še najboljše, saj odpadejo vsi stresi in težave, ki jih podivjani hormoni mladenke lahko povzročijo. Sploh, če neradi hitimo, potem mlade odpadejo. Kaj pa tiste izkušene, v Abrahamovih letih? S takimi je prijetno, ko se gre za one reči, zaradi meno pavze pa znajo imeti tudi težke dneve. Tako pač ostaneš samski, kaj pa je to kaj takega, v družbi staršev. Zdaj, ko se lahko v celoti poleg vrtnarjenja in odklopov v Kg lahko v celoti posvečam pisanju, uživam v tem. Letošnje leto ni bilo prelomno, je leto volitev, ko so politična pričakovanja prevelika. Zame je pomembno ponovno odkritje Trbiža v Kanalski dolini. Zdaj, ko tja spet vozi poletni avtobus, je tam preživeti dan prijetno. Zame največje odkritje tam, pot palčkov.

Zdaj, ko je začela zima, je dobro bit v bližini radiatorja, in čakati, kaj bo prvi dobri mož prinesel, lepo posedeti za računalnikom in dobrimi filmi, pa tudi informativnim programov na tv. Podatek, da Slovenci po trgovinah nič več ne zapravljamo kot lani, se lepo vidi po trgovinah, nikjer več kot 5 minut čakanja. Zame Italijanske trgovine s špežo niso odkritje, saj tja zahajam že dolgo. Knjige berem občasno, tiste ki pa rade berejo knjige, težko opazijo, da je branje knjig v dvoje lepše. Kakšnih posebnih planov za veseli december nimam, Kg je v tem prazničnih dneh lepo okrašena, pa še Alpsko vasico ima. Zna bit, da bom kak teden preživel tam, kjer se najbolje počutim.

Tudi vrtnarim, nakupil sem kar nekaj novih sadik, so cenejše od božičnih smrek.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !