Dobro novo leto Slovenija

Vse kar nas loči od prave Evrope, dragi moji, je da končno ukinemo ta praznični 2 januar, ki ga v Evropi ima poleg nas samo še Srbija. Hladilnik je prazen, novega cajtnga, ta letošnjega, še ni, kdo pa bo v novem letu bral stare? Letos, bo zagotovo bolje, že zaradi odprtja nove trgovne v Rožni dolini. Ne to ni elitni soseski ljubljane, še najbolj poznane po vilah, je to na bloku v Rožni dolini pri Šempetru pri Gorici.
Ta Gorica je uradno v Italiji, a nas to naj ne moti in še manj zmoti.

Zakaj je dobro bit doma, na 2 januar, ne vem, čez mejo je vse odprto, a ker ni prevoza, bo počakalo do jutri. Dobre vile nam napovedujejo bogato in rodno leto, ki se bo bolj poznalo pri kmetijstvu kot otrocih.
Teh bo letos približno toliko kot lani, Slovenke nerade rojevajo zgodaj, raje po 30 letu, ko je že štalca, naprej veste.

Ko smo že pri dobrih rečeh, naši Orli so pretežno doma, vrhunski šport ni nekaj takega, da rečeš keks, pol pa bo! Povsod je konkurenca, celo med nami pisci pisem bralcev, ki čakamo na dober dan urednikov in urednic. Ne smeš nič kaj takega napisati, kar medijem ne paše, cajtnge bereš vsak dan. Kje, je skrivnost, o tem ne bomo, kupujemo jih tudi, samo koliko, tudi o tem ne bomo, jebenti, v hladilniku niti enega jogurta več. Za obletnice in letnice moraš biti nobel zrihtan, ker pa so zakuske tudi bližje domu, res ni vredno iskati prevoz za prestolnico.
Ali pa Maribor. Ni lepše v Alpskih krajih? Vse je jasno, vreme bo krasno, ta nova trgovina pa še kak teden ne bo odprta. Res se mi ne da brusit šulnov v Gorico, ker trgovin v Novi Gorici ne zmnka, ne bo hudega.

Da se nam kaj dogaja, ne smemo bit apatični in brezvoljni, tudi tista
da bo, ne zdrži kaj dosti. Če sanjamo da smo v objemu radodarne ženske, edini dar, ki se nam zgodi, penzija. Januarska bo dolga, v trgovinah nobene evforije in gužve več, penzije prekratke!

In če si zaželimo popolne dneve, gremo v toplice, januarja in februarja bo tam skoraj zastonj, samo ob odhodu bo treba plačat. Termalni mehurčki so dobra stvar za zdravje, manj pa za tošl se mi zdi! In zdaj, ko si izrekamo srečno, smo res srečni? Imamo vse, radi bi še več!
In zdaj, ko so velike trgovine ob praznikih zaprte, je to dobro za Slovenijo? Ukinili smo marsikaj, tudi medijske honorarje, ki jih praktično ni več, res ne vem, kdo bo cajtnge pisal, ko se aktualna generacija novinark in novinarjev upokoji? Mlade novinarke in novinarji za take plače, kot so v medijih trenutno, zagotovo ne bodo pisali! Nekaj jih bo zaposlila nacionalna tv, ostali na tuje ali v druge službe

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Dobro novo leto Slovenija”

  1. phoenix-slo pravi:

    >Zakaj je dobro bit doma, na 2 januar, ne vem

    Ker smo zakonsko lahko :) Ne kliči hudiča, enkrat so nam tole posebnost že odvzeli.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !