Tv kramljanja

Svoje mnenje o tv programu nacionalne tv si je leta 1988 ko je bivša juga že razpadala, upal povedati legendarni novinar in voditelj tv poročil ( takrat Odmevov še ni bilo ) Janez Čuček, ostanite še naprej s nami. Da ni najboljši, se je dalo med vrsticami njegove biblije o zakulisju javne tv razbrati.

Pa kje za hudiča, so šefi javnih in komercialnih Slovenskih tv, da ne morejo v živo organizirati tv jutranjega poletnega programa? Magari s študenti, saj tudi legendarni Mario ko je začel kariero na nacionalki, v živo s tv igrico, kot nadomestni voditelj, brez priprav, s samo eno avdicijo, ni na začetku ravno blestel s nastopom in vodenjem. Tako pa se folk seli na internet, ki že zjutraj, pravzaprav 24 ur ponuja celodnevni program v živo, tudi če nismo na socialnih omrežjih. Ravno spletni novinarski portali niso neka konkurenca klasičnim medijem, saj je svež Večer, jutranja kavica in rogljiček zakon da se jutro dobro začne. Šelestenje Večera več pove, kot voditelji jutranjega programa tv nacinalke v zimskih oblačilih čez poletje.
Kje je tisti, znani, ponovitev?

Težko bi rekli, katera tv pri nas je dobra in slaba, saj je za večino Slovencev in Slovenk najboljši tv program, ko je tv ugasnjen. Resničnostmi šovi, kot je Kmetija, so prišli predaleč, saj s takimi modeli, ki zmagajo, potem se gredo zaradi kaznivih dejanj hladid v ohlajene prostore, niso presežek tv produkcije. Zamenjave voditeljic, nič novega, žaljivi twiti tv novinark, cesta upanja, pustite gasilce pri miru, saj bi brez njih zgorela Slovenija počes in povprek. Odkar imamo na ip tv 7 dnevni časovni zamik, in obilico tujih tv kanalov, je več kot čudež, da Odmevi še vedno najbolj gledana tv informativna oddaja. Samo tam gostje, v glavnem politiki in spin doktorji, ne ponujajo dejanj, bolj fata morgane. Svojevrstna folklora, prav ste slišali, je parlamentarni 3 program, nacionalke, varno skrit na ip tv nad številko 700! In če ste imeli čast in srečo poslušati intervju s nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom, ki ni povedal nič novega, sta vsebinske napake delala oba, voditelj in nekdanji predsednik.

Ljudi bolj zanimajo postranske zadeve, zdaj poleti ohlajene, in na nacionalki so verjetno slišali za Kekovo skrito kamero. Prvi je s tem začel Tof, in skoraj izval pretep zaradi prevelikega provociranja. Take vsebine si gledalci na nacionalki želimo, ne poštirkanega Mariota in Lorele na dragem prenosu melodij morja in sonca.

Kdaj lahko pričakujemo na javni tv Gorenjske gaunerje, Pr Hostar, ki so v Jasni pri Kranjski gori postavili Slovenski rekord gledanosti?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Tv kramljanja”

  1. Rado Rado pravi:

    Mario je dolgočasen s svojo gostobesednostjo. In z neznansko željo, da nam vse pojasni, razloži.

    No jaz si Hostarja ne želim na RTV. Bolj mi je všeš inteligentni Jonas.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !