Novi bančni pogoji

Nkbm nas je spet razveselila s novimi splošnimi pogoji, prilogo klasičnega izpiska. Kdor ima spletno banko, si lahko to prebere tam. Kdor pa izpiskov ne dobiva več, pač tega ne ve. Novo zvišanje dnevnega limita na neverjetna 2 jurja, v Evrih. To se da zmanjšat s klicem na njihovo brezplačno številko. Večji problem so novi pogoji uporabe kartic, predvsem plačevanje. Ker nisem pravnik, sem se težko prebil skozi pravno latovščino, toda razbral sem, da se s limitom ne bo dalo več plačevati mesečnih obveznosti kartic. Samo s pozitivnim stanjem, drugače rdeče kuverte. Bo pa dvige na bankomatih in plačila v trgovinah še vedno možno poravnat tudi s limitom.

Novi pogoji stopijo v veljavo s 1 julijem, vprašanje če bodo dvigi na bankomatih za imetnike osnovnega računa še vedno brezplačni, za 5 stotink procenta je višja tudi obrestna mera limita, samo 5 stotink procenta manj kot oderuških 8 % . Po domače, vse kar se je dolžno banki, bo banka od komitentov izterjala, zaračunala oderuške obresti in kazni, blokirala trr račune, ljudi pošiljala na sodišča. Ukinja tudi malekosti, kot personilizirane kartice, vse za čim večji dobiček. Blokada računa pomeni, na nobeni drugi banki ni možno odpreti trr računa. Kar pomeni, niti socialne podpore ljudje ne bodo mogli dobit.

Ti neoliberalni ukrepi Nkbm, Ameriške banke bodo prizadeli najrevnejše in brezposelne. Kdor ima nekaj prihrankov, je rešen obresti limita, in dokler ne bo računala dvigov na svojih bankomatih, sprememb ne bomo občutili. Na srečo Nkbm da za zdaj mir s paketnimi ponudbami za račune, kdor je znižal dnevni limit, je na varnem. Tudi plačila na spletu je dobro dati na nulo! Na splošno velja Nkbm za varno banko, kdor je nad gladino, težav nima. Kdor pa koristi limit, so težave na obzorju. So pa ti novi ukrepi pogosti, v treh mesecih že drugo obvestilo, po ponudbi za elektronske izpiske. Vendar kljub temu moje banke ne menjam, najbolje je pluti med bančnimi čermi v bonaci. Ko začne pihat burja, in bančno morje valovati, je čas za ukrepanje. Kogar banka finančno obere, bo v velikih težavah. Živimo pa lahko samo s tistim, kar imamo.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !