O predvolilnih obljubah

Jih pobere že prvi povolilni dež, na račun nesposobne Slovenske politike, tako parlamentarne kot neparlementarne cvetijo razni portali, ki imajo s novinarstvom bolj malo skupnega. Slovenija ni dežela, kjer bi prisegali na priloge tipa svet kapitala ali 50 plus, kar se pa tiče samega ljubljanskega Dnevnika, je že tako, da Ljubljanska srajca in Dnevnik gresta skupaj.

Res je, Urša Zgojzdik, je s vloženimi 5 jurji prehitela tisto desno stranko, katera protagonista se dajeta pri Požarju. Celo pri volilnem štabu niso imeli sreče, če je domet njihove stranke podoben, potem jih bodo premagovali celo taki politični, kot Urša Zgojzdnik. Raje Urša kot Brščič, to že, a bodimo pošteni, in si nalijmo čiste vode, na vino zaradi visokih kazni mož postave ni za prisegat.

50 novinarjev in novinark naj bi odpustil osrednji Slovenski časopis, pri katerem so se kalile generacije najboljših novinarskih peres.
Resen časopis, v soc realističnih časih je šla njegova naklada čez 100000 izvodov, danes četrtina. Težava je samo v tem, da so to uveljavljena novinarska peresa, ki v sorodnih panogah, ki cvetijo, kot so piar, marketing, oglaševalske agencije, in še kaj, ne bodo uspela. Kaj bodo počela po izteku podpore sončne, bodo službe, ki s novinarstvom nimajo nič skupnega.

Ljubljanski dnevnik je bil vedno bolj lahkotnega tipa, že zaradi križank s bogatimi nagradami bo obdržal stalno naklado okoli 23000 izvodov.
To je še edini dnevnik na papirju, poleg Primorskih, ki ga še berem, Dela pa že dolgo ne več. Če bo Dnevnik obdržal Londonskega dopisnika Braneta Kastelica, težav s padanjem naklade ne bo.

Vladi trenutno ne škodi nič, to pa kar pišejo Janševi mediji, je brez dokazov, tudi afera Sova ne bo vrgla Šarca in njegovih.
Mini davčna reforma ne bo spremenila veliko, tudi večja obdavčitev kapitala ne bo imela večjih posledic, to da ni več dodatka za delovno aktivnost brezposelnim, je pošteno. Dela je dost, kdor hoče delat, ga dobi takoj.
Kdor je upokojen, naj ne jamra zaradi prenizkih penzij.

Ker imamo upokojenci veliko časa, nam ni težko narediti sprehod po več trgovinah. Če kupuješ samo akcije in izdelke prve cene, in unovčiš vse popuste, se da tudi s majhnimi penzijami. A nekaj je jasno, tudi če je oblačno:

Samo s lepljenm plakatov se ne da zmagat na volitvah, javno pranje umazane politične žehte pomeni politični poraz, in kdor je včečen ljudstvu, in bolj malo obljublja in razpravlja, kot Šarec, ta je na vrhu.

Politika naših in vaših ne da rezultatov, stabilna vlada pa, in ta ki je, je dovolj stabilna, a bo s nekaj bombončki, brez velikih reform preživela mandat. Gospodarstvu gre dobro, tuja vlaganja se povečujejo, inovativnih podjetij je vedno več, Evro stabilen in turizem cveti, zato koga zanimata Brščič in tista odvetnica?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “O predvolilnih obljubah”

  1. stricmarc pravi:

    Mi še dolgo, ko si jamral za dobro službico. Danes pa si upokojenec in “kurc gleda” delomrzneše. Spominja me na vic, ko sta dva Bosanca hotela preplavati Kolpo in priti v Slovenijo. Eden vpije na pomoč. drugi pa je že na našem bregu. Mujo, pomagaj. Utapljam se! Pa reče Hasan: Ko jebe Bosance!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !