Stvari gredo na bolje

Stvari gredo vedno na bolje, kadar ne pričakujemo, da bo šlo na bolje. S drugimi besedami povedano, s drugim izrazom izpovedano, in z različnimi značaji povedano: Stvari gredo na bolje, če sami kaj spremenimo!

Kaj gre na bolje, to sami najbolje vemo. Navadno vemo kadar nam gre na slabše. Treba bo več in bolje delati, plača pa ista!
Seveda pričakujemo stvari, ki so nam nedosegljive, deležni smo stvari, ki jih ne pričakujemo. Razburjamo se zaradi politike, a o politiki nimamo pojma. Hočemo reševati sebe, pa še sebi ne moramo pomagati.

To da smo Slovenci šteje, čeprav kar naprej štejemo ene in iste probleme. Problemi gor ali dol, iz leta v leto nam gre bolje, le da tega ne opazimo. Stvari se izboljšujejo, čeprav izboljšav ne opazimo. Opazimo pa ko nam gre na slabše. Sanjamo o stvareh, ki so nedosegljive. In dobimo kar ne sanjamo. Da smo ksenofoben, kompleksen z multipleksi in multikini podkrepljen narod? Dajte no kdo bo pa dolgove plačeval ?

Imamo medije, ki preigravajo ene in iste šlagerje, imamo vlado, ki je boljša kot prejšnja, a nikakor idealna. In smo idealisti, verjamemo v ideale, a še sami ne vemo kaj je to idealizem. Čudimo se sosedovim uspehom, svojih pa ne opazimo. Smo psihoanalitiki, za Frojda pa smo bežno slišali. Igramo se kavbojce in indijance, pa samo bežno poznamo Karla Maya. Hodimo na dopust v lepo našo, in pozabljamo na našo našo. Smo optimistični narod, ki se raje bori z tipkovnico kot z krampom.
Vse okoli nas šlamparija, sama jama cestno rečeno, in izrečeno:

Kjer se kuje Evro, žari nova Slovenija.

Nataliteta nam dela težave, če si jih sami ne. Sexsamo radi, a zaščiteni. Radi smo na internetu, saj je to naša ustavna pravica.
A plačujemo ga težko. Stojimo v najkrajši vrsti v banki, da najdlje čakamo. Za gospoda Murphija in Murphijeve zakone smo bežno slišali. Štufi smo sami sebe, a takoj ko kakšna deklica kiklico privzdigne in moški pokaže svoja bedra smo v raju. Čeprav nekateri pravijo da ni to znanstveno dokazano. Dokazi so: Literatura je preživela vse krize, uredniške zavrnitve in narodovo apatičnost. Je del kulture.
Pa naj pisarji na kulturnem ministrstvu govore kar hočejo.

Važno je le kaj literatura piše oziroma da se jo piše v slovenskem jeziku. Saj veste: Narod ringa raja, vlada nagaja, ni daleč do evro raja. Ostanite v cvetju, če ga pa nimate, si ga naberite!

Glede referendumov naj vas ne skrbi :

Vso pravico imate da se jih udeležite ali pa ne.
Živimo v demokraciji.
Le da včasih ne vemo kdo pije in kdo plača.
Zato pa imamo humoriste da se to dilemo razreši

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Stvari gredo na bolje”

  1. Stric Marč pravi:

    Imamo občutek, da drugi pijejo, plačujemo pa mi. Strokovnjaki pravijo, da ni zastonj kosila.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !