Vedeževalka

Ni ga slehernika, ki ne bi sanjal o dobljeni sedmici, saj je zanjo potrebnih samo 7 srečnih številk. Kar nekaj vedeževalk za nekaj 10 evrov garantira 7 dobitnih, dobitne so, a ne vseh sedem. Denarja ne vračajo, naivni igralci na srečo so ob nekaj listkov za loto. A bodimo pošteni, zdaj res ni čas za tekat na pošto in pumpe, poslovalnice loterije pa so zaprte.

Zdaj samo še z masko in rokavicami, v zaprtih prostorih, kjer se zadržuje več ljudi. Doma tega ne rabite, rabite pa zdravo pamet. Ostanimo doma. Kar bo trajalo dva do tri mesece. Težka za upokojence pa je, penzija bo, dvignit dela te penzije ne moremo. Ma ne moremo niti na kapučin, čaj ali eno pivce v bife.

Reklame so še, pošta ima težave s poštarji. Nič se ne dogaja same ponovitve po tv, informativni program pa bi lahko preimenovali v Corona novice. Dostava na dom. Dostavijo vam vse, kar je legalno, samo plačat je treba. Kako preživeti dan doma? Tako da se zaposlimo, gremo vsaj za 2 uri na vrt, in na Primorskem nabirat divje šparglje. Tudi doma se dobi kako gospodinjsko delo, večer pa v glavnem prespimo pred prižganim tv.

Denar je zdaj, ko ga ostaja, ne preveč pomembna zadeva.
Živimo skromno, čakamo dostavo na dom, pojemo vso hrano. Novice dnevne ene in iste. Med poklici, kjer je jeba največja, je novinarstvo. Srečni vsi, ki nam ni bilo dano sedeti po redakcijah in hoditi na teren. Ma ni lepše doma zraven toplega radiatorja? Malo sem preletel svoje pesmi, našel sem tudi eno poredno. Zdaj sanjat o radoznajskih ženskah, radost je, da ostanemo zdravi. Vsaka vedeževalka bo sicer napovedala, da boste imeli srečo v ljubezni. Res je, lahkih žensk je kar nekaj, a te vam v zameno za te zadeve olajšajo tošl.

Vreme bo pretežno oblačno, delno sončno, nekaj dni bo še ohladitev.
Nič pošte. Vsi so šli na družabna omrežja. Kjer lahko v zavetju monitorja pišejo neumnosti, in ponujajo to, kar nimajo. Plani ki so bili, so se zaplanirali. Zdaj še iz svoje občine ne morem. Ker res ne bi rad pri Gabrskem mostu plačal visoko kazen, se na sprehod čez most v Branici ne bom podal. Pa kaj naj bo zdaj upokojencem loto, če bomo dobili 5 petic od države? Pa naj kdo reče, da nimamo od Janše darila s neba, dvomi, da bi bil Šarec tako hiter s Corona paketom? Vedeževalke vedo, kako se dela posel, denar vzamejo, sedmice od nikjer?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !