Ostanite aktivni doma

Jeba je, vam rečem, ta Corona, zdaj ko je podrt še Hefov dvorec, je kot da nam je nekdo nekaj vzel. Ma nič se ne dogaja, vsak dan isto, Corona števec, že en mesec nisem bil ne v trgovini, ne na pošti, ne pumpi. Ma vzamem digitalec s okna, počistim prah, baterija je bila po 14 mesecih še toliko polna, da mi je uspel selfi. Na blogu ga ne bom objavljal, saj veste kako je s temi rečmi.

Rešil mmc križanko, da ne bi dan šel v maloro, bil tudi na vrtu, ena jagoda je že rdeča, nabiral šparnge, dobil bančni izpisek. Dragi moji, čas je da se zavemo, da bankirji niso karitas, in da je koriščenje limita enako kot skok v prepad. Zato nikar ne počnite tega, živite s tem kar imate, v okviru svojih možnosti. Obresti za vpogled so zdaj nične, še dobro da nam ne računajo negativnih.

Zdaj je čas, da naredite kaj zase, da ne jamrate in da znate tudi pobegniti od tehnologije. S sproščanjem ukrepov glede Corone je tako, kot s nezaščitenim sexsom. Če bomo ostali doma, bomo preprečili na 10000 novih okužb. Zdržati bo treba še nekaj tednov, nato na polno, a previdno pri trošenju. S politiko pa je tako, da bolj ko se s njo dajemo, bolj smrdi. Depeša gor ali dol, nam upokojencem več pomeni krizni dodatek, ki bo za penzije do 700 evrov izplačan na dan penzije, 30 aprila. Če še ne veste, založba Loney planet je pred stečajem, v stečaj bo šlo tudi več kot 50 slovenskih turističnih agencij, ukrepi bodo še en mesec, potem sproščanje. Čaka nas manjša gospodarska kriza, večinsko pa bo gospodarstvo preživelo, če kdo, si bodo vsaj frizerke, ko bodo spet odprle, mele roke.

Ukrepi omejitve gibanja in zaprtja vsega, razen živilskih trgovin, kmetijskih, pošt in pump, bodo imele posledice, zlasti turizem bo rabil kar nekaj mesecev, da si bo spet opomogel. Za upokojence bo boljše, ker zdaj, ko manj trošimo, nam več ostaja. Ko bo vse odprto, in bomo šli v bife spet spit kapučin ali na gelati, bomo spet srečni.

Smo zdaj nesrečni? Kakor kdo, jaz nisem, važno da nisem okužen, ker s Corono ni heca. V sosednji Furlaniji je še vedno visoka okuženost, celo tisti najbolj zagrizeni si zdaj ne upajo čez zeleno mejo. Ker kazni so zelo visoke. A vsaka kriza nas nauči, da jo lahko premagamo, samo če dosledno upoštevamo ukrepe. Ostanite optimisti, poslušajte radio, spremljajte novice, pišite, pokličite koga in vrtnarite.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Ostanite aktivni doma”

  1. Stric Marč pravi:

    Lahko nam introvertirancem!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !