Rahlanje ukrepov

Mnogim se bodo prej razrahljali živci, kot bodo ti ukrepi v celoti razrahljani. Corona svet se je postavil na glavo, vse kar smo prej načrtovali, zdaj stoji. Celo denar izgublja vrednost, kaj se boš zdaj lepo oblačil, kupoval novo tehniko in potoval, če pa niti iz svoje občine ne moreš. Celo igranje lota ni več tista zabava, ki je bila pred epidemijo.

Gre v tretji mesec, za začetek izolacije v Sloveniji gre šteti pust, 25 februar, ko smo se Primorci kar tri tedne pred ostalimi izolirali. Tudi v desetdnevni vojni smo bili dan prej s barikadami, se še spomnite? Življenje pač postane neke vrste rutina, vsak dan isto, zdaj že gremo na pošto, v trgovino, najbližjo, pa samo en družinski član. Vedno s masko, pa še razkuževanje rok, kdo bo zdaj sam pisal loto številke, pač vzameš računalniški listek, ki te zajeba s eno številko previsoko. Tudi če bi sam pisal, bi se verjetno zajebal. Tako ti ni treba po teh 5 evrov dobitka, ker je treba masko za enkratno uporabo vsakič prekuhati.

S živci smo v redu, s tira nas nič ne spravi, pa tudi po tirih še tedne vlaki ne bodo vozili. Sosedov v glavnem ne vidimo, viden pa je napredek na vrtu. Te s maskami so dobre, lahko jim rečemo kar kravje kupčije. Pa imamo tudi Slovenci prvega žvižgača. Ki ga zdaj varuje policija. Denar za zaščitno opremo država tala ne glede na javni dolg, ki je visok. Namesto da bi država to sama naročala, raje plačuje marže posrednikom.

S upokojensko rajo je tako kot vedno, preveč meseca, in premalo penzije. Zdaj ko smo samo doma, nam penzija ostaja, drugače pa ne. Lase imamo predolge, bolj smo podobni raznim gozdnim kot urejenim ljudem. Sadni jogurt, boljše sadje in industrijski sokovi, tega ne kupujemo, ker so v prvi trgovini višje cene. V mesto ne gremo, predvsem zato, ker je v drugi občini. Tisti malo večji market v svoji, nima nič nižjih cen kot prva trgovina.

In še o krizi mnogih? Če bi živeli v okviru svojih možnosti, zdaj v krizi ne bi bili? Tv program? Najboljši je, ko izklopimo tv. Rahli živci? Dobra terapija je vrtnarjenje, stres informativni program. Položaj ni težek, če smo lahki. Mnogi zdaj razglabljajo, kako in kaj, v glavnem še cel maj doma.

Zdaj je čas za hobije

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !