Umetniki vseh dežel združite se

Tako, naslov je napisan, tržaške luči pa že dolgo niso bile tako daleč.
Tista 16 pa se je večkrat ponovila, 16 marca 2016 me je ruknilo v desnem kolenu, poškodba meniskusa, prejšnje leto avgusta po zaslugi brezplačnih avtobusov Evropskega projekta bil na vrhu Golice. Letos, leta 2020 se je 16 marca začela karantena zaradi Corone.

Gremo v tretji mesec karantene, smo pa svobodnejši, saj zdaj vsaj v okviru Slovenije gremo, kamor hočemo. S avtom. Javni prevoz sredi maja, s maskami, pri temperaturi vsaj 25 stopinj in več, če pa samo en potnik kihne, bodo vlak kar ustavili? Krize ni, vsaj za upokojence, saj smo dobili krizni dodatek, vsi s penzijami do 700 evrov. Ni slabo, a ker zdaj hodi v trgovino en družinski član, se časti del tega darila s neba. Spet je poln hladilnik, škatla s zalogami, pa saj tudi pred to špežo nismo bili lačni. V vaški trgovini gužva, kot že dolgo ne. Vaški bife bo verjetno odprl teraso po praznikih. Sreča je opoteča, evro jackpot naše upanje. Pa saj smo komaj dobili krizni dodatek, kaj bomo s vsem tem denarjem, če kaj več zadenemo na evrocackpotu.

Imam idejo, če zadenem glavni dobitek 5 plus 2, kar je 90 milijonov evrov, kupim Trbiško kasarno. Ima čudno ime, verjetno bi zadostovali že trije milijoni evrov. S tem ne bo nič raje varčujem za garsonjero v Trbižu ali okolici, v Kanalski dolini. Da se jo kupit že za 35000 evrov. Vikend imamo v kranjski gori, tako da te kraje dobro poznam, rečem jim moj drugi dom. Zdaj me daje bes, ker ne morem tja. Ukrepi se rahlajo, maske ostajajo. Maske trenutno najboljši kšeft, kdor ima 5 minut časa in nekaj začetnega kapitala, je takoj v poslu. Upokojence se odpravi s nekaj 100 evri dodatka, avansi za maske gredo v milijone evrov. Namesto da bi šli za kaj bolj pametnega, res pa je, s maskami
se okuženost zmanjšuje. Avans je trenutno vroča zadeva, država, ki nima za umetnike, ima za maske. Kaj potem, če se za to dodatno zadolžuje, gospodarstvo na kolenih, se plazi, mi upokojenci pa, srečni, ker smo nekaj več dobili. O medijih pa, dopuščanja bodo, krčenja in kar je teh reči, izjema bo samo Primorski dnevnik, ker dobi prispevek iz Rima. Prvomajske budnice, Ustala Primorska in te reči, da ne pozabim še osmic, kdo pa še posluša na Primorskem radio Koper in Radio trst?

Val 202, radio 1 in radio Robin so med najbolj poslušanimi radijskimi postajami, imajo najbolj všečno glasbo, najmanj poročil, in nepotrebnega govorjenja. Reklame, te pa so, tudi tisto, da so otroci v stiski, slišimo. Marsikdo je te dni v stiski, pa če malo pobrska doma po podstrešju, bo našel ogromno reči, ki jih lahko proda na garažni razprodaji. Ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Mimogrede, če rabite dobre mize, omare in stole, jih je v opuščenih vojašnicah kolikor hočete. Težko jih je kupiti, ker jih nihče ne prodaja, nekaj vojašnic v Italiji pa prodaja državna nepremičninska družba. A jih bo še dolgo prodajala. Se pa pohištvo brez težav in za drobiž da kupit iz druge roke.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !