Smo v krizi

Prizori s odvrženo hrano iz paketov pomoči v kontejnerje dokazujejo,
da nismo v nobeni krizi. Dol s vlado je te dni priljubljena parola, protesti proti zatiranju svoboščin zaradi Corone bodo še, toda ravno karantena in izolacija sta nas rešili še večje okužbe. Kriza se bo še poglabljala, pa mi povejte, katera leva vlada bi tako široko grudno delila krizni dodatek nam upokojencem s najnižjimi penzijami?

Levica se bori za delavske pravice, večje socialne transferje, pa tudi za večjo obdavčitev bogatih. Desnica za gospodarstvo, stabilnost, močan srednji razred, posredno tudi za revnejše, če so kje odlični delovni pogoji in plače, kot v državah s desnimi vladami. Razlika med levimi in desnimi vladami je minimalna, ta tretja Janševa je v bistvu tehnična vlada, saj Janša brez podpore 2 levo sredinskih strank ne more v parlamentu izglasovati nobenega zakona.

Ti protesti proti vladi, ne bodo obrodili nobenih sadov. Kot da ti ljudje ne bi živeli v Corona svetu, pa pejte samo v bližnji Trst, žarišče epidemije, pogledat, kakšno je stanje. Ker noben v naši državi ni lačen, in socialno podporo dobi vsak, ki nima dohodkov, ni kaj jamrat. Dokler so vplačila za jackpot v Sloveniji tedensko vsaj pol milijona evrov, ne moremo govorit o nobeni krizi, že s tem se humanitarnost odlično podpira. Tudi dela je v Sloveniji dost, in preveč, težkih del pa večina Slovencev ne bi delala.

1 maj tradicionalno zaznamujejo protesti, ki zaležejo toliko, kot razpravljanje o krizi. Prosit za pomoč, doma pa avto srednjega razreda in lastniško hišo, je nekako skregano s zdravo pametjo. Problem so položnice, odkar so pametni telefoni, gre kar nekaj 10 Evrov na mesec za to, namesto za hrano.

Ker sem eden od prejemnikov kriznega dodatka, ki sem tretjino tega namenil domačim za hrano, se jasno zavedam, da za ljudi s majhnimi penzijami in minimalnimi plačami pameten telefon ni dober! Živeti je treba v okviru svojih možnosti, dragi moji, in kot ne moremo vedno zadeti na loto, tako je treba penzijo in plačo raztegniti na cel mesec.

Naj bo to moj prvo majski govor za prvi maj, aktualna vlada naj vlada do volitev. Corona ukrepi so dobri, če jih bomo še nekaj tednov upoštevali smo junija iz karantene ven

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !