Normalizacija po Slovensko

Slovenija gre po poti normalizacije, kmalu se bomo začeli potiti,
Začela se bo vročina, čez poletje bo Corona virus več ali manj miroval,
Jeseni nas čaka 2 val. Počasi na vikend. Tu se pojavi težava za nevoznike, dopoldanski vlak je ukinjen. A se bo kljub temu dalo,
s avtobusom.

Ne smemo jamrat, saj nam nič hudega ni, če smo v penziji, je odlično.
Zdaj smo vsi dobili še bon za dopust, ki ga bo mogoče porabiti pri vseh ponudnikih namestitev, za nočitev s zajtrkom. Kolesarji so aktivni, rek, petek je lep začetek več kot drži. Kaj dosti s temi protesti ne bodo dosegli, a naj se jih sliši, če pa bi imeli resne službe, ne bi tratili časa s tem.

Protestirati kar tako, ker vlada ni prava, je malo pase, a naj jim bo. Smo v demokraciji. Corona je marsikoga prizadela, a za to ni kriva vlada, krivi so zaščitni ukrepi, karantena, izolacija, omejitve gibanja. A vsi, ki smo ostali zdravi, to cenimo. Cene zdravja ne odtehta noben denar. Zato se na vlado ni kaj jezit, več kot je ukrepala, skoraj ne bi mogla.

O sreči pa, vedno, no ja, skoraj vedno, nam manjka samo ena številka, pa bi pobasali tistega desetaka, a če vsak teden vplačaš tistih nekaj evrov, se ti sreča lahko nasmehne. Presenetljivo pa je, da sem v enem mesecu, kar spet hodim na pošto, presenetljivo malo zgubil pri hitrih srečkah, za eno kosilo v menzi nakupovalnega centra. Igram za veselje, ne za dobitke, pomagam humanitarnim organizacijam, vzamem pa vsak dobitek. Saj drugih stroškov, razen kartice za mobitel in tistih nekaj jogurtov, in 50 evrov mesečno za položnice, zdaj ko sem doma, nimam.

Od penzije mi ostane skoraj vse, varčujem za lastno garsonjero.
Tukaj bi kaka 4 plus 2 odlično pomagala, a pri več kot 50 milijonih kombinacij evro jackpota je to zelo težko. Pri približno 30 vplačilih za največ 2 vrstici sem samo trikrat dobil. A če seštejem, koliko sem dobil, niti nisem ne vem koliko zgubil. A raje dam za to, kot da posedam po bifejih, in tvegam slabo družbo. Zvečer sem najraje doma, kot večina Slovencev, in zdaj, ko se psihično pripravljam za vikend, sem odlične volje. Pa še ankete, plačane, so vsak teden, tudi s tem se da tistega stotaka na leto zaslužit

Slišimo se spet v juniju ostanite zdravi

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Normalizacija po Slovensko”

  1. fuga pravi:

    Kolesarske stavke so demokratično usekane mimo in zdi se mi, da ima ta folk res kak kolešček premalo. Točno dva koleščka premalo, in dva rabi, da se lahko privleče z njima v Ljubljano in tuli v zid parlamenta. V času korona krize smo se dobro držali in nočem, da mi en takle navijaški folk zjebe splošno sliko o mojem uspešnem zdravstvenem stanju. To je pa vse kar imam v tem trenutku in več ne rabim oziroma, še manj rabim, kot se je izkazalo v času koronske karantene.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !