Nesmiselni Corona ukrepi

Eden najbolj nesmiselnih Corona ukrepov, po odpravi epidemije 15 maja, je prepoved prodaje avtobusnih vozovnic na avtobusih, za vlak nisem preverjal. Kaj to v praksi pomeni? Tipični uporabniki avtobusnih prevozov in vlakov smo nevozniki, srednja in pozna generacija, upokojenci in dijaki. Nobena od teh skupin ne prakticira plačevanja česarkoli po spletu s karticami, drugi načini niso možni pri nakupu avtobusnih vozovnic.

Se pravi, prazni avtobusi in vlaki, tisti najbolj polni so ukinjeni, kot vlak Soča, ki malo pred peto popoldne povezuje Jesenice s Bohinjem, Baško grapo, Tolminsko, Goriško in Kras. Blagajna za karte je na Jesenicah ob tej uri zaprta, kdor nima karte, bo šel na prvi naslednji postaji dol. Si predstavljate noč na eni od zakotnih, praznih železniških postaj.

Na srečo sem bil pameten, odhod na vikend prestavil na julij, ko menda naj bi vozil dopoldanski vlak, in bo spet možno kupiti karto na vlaku. Saj mi ne bi bilo hudega, razen zgodnjega vstajanja in sprehoda do vaškega trga. Naslednji nesmiselen ukrep je tretinjska napolnjenost avtobusov, kar v praksi pomeni da če čakamo na šihtarske avtobuse ob dveh in treh popoldne, smo lahko na avtobusni postaji še eno uro več.
Brezplačnih prevozov za upokojence, ki jih je obljubljala Šarčeva vlada, ni, saj ta vlada ni udejanila praktično ničesar. To zdaj na veliko počne desno sredinska Janševa, vsaj finančno za upokojence s kriznim dodatkom ni slabo, pa tudi samozaposleni in podjetja v težavah so dobila subvencije.

Ostati doma je postal način življenja, kar bi se zapravilo za prevoze, se pokloni loteriji, dobitki so zdaj, ko grem spet na pošto, v skladu s ukrepi. Ne gre nikamor, spet 2 manjkajoči dobitni številki, še dobro da sem vplačal za nedeljski krog samo tri evre. Se nič ne jezim, doma imam dovolj dela, saj vrt zahteva svoje, pa tudi gospodinjit je treba, a mediji, o teh težavah večinsko ne poročajo. Kot da bi vsi Slovenci vozili avte, kje pa nevoznikov nas je v Sloveniji več kot 100000. Plačevali vozovnice nevozniki po spletu večinsko ne bomo, pa tudi e izpiskov bank ne bomo imeli. In če ne veste, nobena turistična agencija ni odprta, in še kakšen teden ne bo. Kako bo turizem ob takih nesmiselnih ukrepih preživel, koliko nočitev v mladinskih hotelih ustvarijo samo mladi s nahrbtniki, ki ne plačujejo po spletu s karticami, saj večinsko nimajo mobitelov s internetom.

Ne bomo, po ukinitvi ukrepov bo vse po starem, pa s temi voučerji za namestitve previdno, pred julijem ne bo nič. Zato je zdaj bolje vrtnariti, pisati in se sprehajati, kot ostati na avtobusnih in železniških postajah. Zato vlada, pamet v glavo, in čimprej odpravite vse ukrepe, ker Corona popušča, turizem rabi denar, trgovci tudi, atobusarji in vsi ostali še nošnjo mask ukinite čimprej

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !