Po treh mesecih doma

Stroški so se mi zmanjšali za več kot 70 % kar ni slabo, pridno vrtnarim, in spremljam politične zdrahe in afere, pa še malo gospodinjim. S srečo pri lotu ni zaenkrat nič, vedno manjka samo ena številka. Ker se mi ni treba več boriti ne slavo ne za denar, še manj pa za objave v pismih bralcev, lažje živim.

Celih 38 dni sem preživel brez obiska pošte in trgovine, vmes je bilo nekaj dostav sadik za vrt spletne trgovine. Nočne seanse v parlamentu me ne ganejo, bi pa kaviar levičarji lahko dali mir vsaj pri tretjem Corona paketu. S pošto nimam nobenih težav, mobitel svoj sem izključil, ker me nekdo kliče iz uk. Ker predvidevam, da je zadaj prevara, ne dvignem klica.

Tiste o odprti meji se vlečejo kot naša železnica, ukinitvi ukrepov, in normalizaciji življenja. Podražitve me niso nič prizadele, jogurti so točno toliko, kolikor so že leta, loto tudi, revije tudi, in prav v veselje mi jo je bilo prebrati. Standardno jamranje Slovencev ni zame, tudi s predragimi kmetijskimi slovenskimi proizvodi nimam nobenih težav, in glej ga zlomka, odkar je nekdanji Večerovec Peter Jančič šef siola, se mi je tam zgodila največja nagrada, brezžične slušalke. Dobil sem jih hitreje, kot državni Svit. S temi preventivnimi programi je kot obiskom dohtarja, traja.

Kar se pa tiče vaših oglasov, dragi Večerovci, mailov očitno prav podrobno ne berete, tista anketa je zapadla že konec marca. Lahko pa bi dali na splet kako nagradno igro, fotke za simbolične nagrade, to siolu odlično uspeva. Kar trikrat sem letos od njih dobil nagrado.

Kar se pa tiče vašega bivšega Jančiča, njegove kolumne odstirajo slovensko stvarnost, in bodimo pošteni, kolesarjem in ostalim protestnikom se gre samo za denar in zrušenje Janše. Zdaj, ko ne vladniki ne morejo več vlagati pritožb na gradbena dovoljenja za infrastrukturne projekte, bo država ogromno prišparala. Teh ljudi si ne predstavljam kot fizične delavce, v času ko protestirajo, pa bi lahko vsaj svoj vrt obdelali.

Vsi se spomnimo uspeha romantične komedije Petelinji zajtrk, ki je imela visok ogled po kinodvoranah, finančna uspešnica. Ni težko približno izračunat, koliko tisoč evrov je za glavno vlogo pokasiral Bezjak, med vidnimi protestniki pred ministrstvom za kulturo. Ker to ni njegova edina filmska vloga, je tudi gledališki igralec, se nima kaj pritoževat. Kulturniki so za čas karantene dobili nadomestilo dohodka, če so zaprosili zanj, in dokazali, da nimajo prihodkov. Za razliko od turističnih delavcev, ki so v času epidemije izgubili vse goste, v boljšem položaju. Saj lahko služijo po spletu, in telefonu za radijske in tv postaje.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !