Vročica poletnih dni

Dragi moji, poletje je po eni strani lahko jeba, po drugi pa radost,
Dobra stran upokojenstva pa je, da se ni treba v tej vroči jebat za ljubi hruhek. Zjutraj ko vstaneš, je šiht narejen. Kar ni slabo, vseeno je dobro, kaj postoriti čez dan. Se ukvarjati s svojimi hobiji, gospodinjstvom, vrtom, drobnimi radosti in odhodi na vikend.

S srečo pa je, ko je največ čakamo, takrat je ni od nikjer. S klasičnimi igrami na srečo, med katere spadajo hitre srečke, loto in jackpot, je dobro sem in tja izpusti kakšen krog, pa pri srečkah ne pretiravat. Svet se ukvarja s pomembnejšimi zadevami, kot s tem, kdo in kje se kaj dobi na klasične igre na srečo. Zdaj ko se pri Jacku vztrajno pojavlja 9, v 28 krogu celo dvakrat, ni da ni. Najbolje je ob teh novicah ostat miren, in ne rinit na razne masovne shode, ker Corona še vstraja.

Protestniki tudi, smo edina država sveta, ki ima, pazite, dvojne rumene jopiče. Ne bo me čudilo, če bodo začeli po Prešercu in okoli parlamenta korakati domobranci in partizani. Bodimo pošteni, standard imamo dober, penzije so točne, plače tudi, in sam nimam več nobenih materialnih želja. Razen nakupa lastne garsonjere v Kanalski dolini. Dobro se je sem in tja usest, uživat v malih rečeh, na razne obletnice in letnice, kaj bi s njimi? Bolje kot rinit na praznovanje 100 letnice požiga Narodnega doma v Trstu in dobro zastraženo spravno slovesnost na Bazoviški gmajni, je bolje kaj postorit na svojem vrtu, ga obdelovat in zalivat, ter uživat ob lastnih pridelkih.

Ker na gmajnah nič koristnega ne raste, gmajna, saj veste, tam nas lahko kvečemu kaka kača preseneti, je bolje kako uro dneva posvetiti lastnemu vrtu. Prvi pomidori, to so češnjevci, so najokusnejši, na ostale bo treba počakat na konec julija. Tudi na spravo bo treba čakat še dolgo, dr. Jožeta Možina knjiga Slovenski razkol me čaka v Sežanski knjižnici, a previdnost zaradi Corone pravi, ne rini tja. Bo pač naslednji prišel na vrsto.

Ker so v Trsti hiše kot po vrsti, nas Slovence iz matice v času Corone nič ne mika tja, še posebej, ker te razne uniformirane strukture oglobijo za vsak prekršek, tudi take, ki to v Sloveniji in drugje po Evropi niso. Poglejmo na ta svet s lepše strani, koliko nas imamo pozitivno stanje na trr računih? Limit, credit, to so besede, ki jih ne poznam.

Corona bo še, bolje je bit zdrav, kot okužen, ker me je na vikendu malo zdelala želodčna viroza, je to še vedno bolje, kot Corona okužba.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Vročica poletnih dni”

  1. Stric Marč pravi:

    Če zboliš za covit 19 danes, si dnevna novica. Če umreš, si nesrečna statistika, slaba novica borcev protivirusne vojne. Jutri , ko boš zbolel in morda umrl, ne boš niti običajna novica.

  2. Miha pravi:

    Se strinjam. Vsekakor si je v tem času boljše vzeti čas zase in v tej smeri tudi nekaj narediti kot pa bluzit naokoli. Časa je več kot dovolj in nikamor se ne mudi…bomo že pohajali in se “cvrli” po plažah ko bo korona mimo…prej ali slej.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !