Dobrih politikov ni

So samo povprečni, slabi in zelo slabi. Vsi nam obljubljajo raj na zemlji, dobimo pa pot od dela. Če bi na njih čakali, bi se načakali, tudi brez njih ne gre. Zdaj ko dnevne temperature presegajo 30 stopinj, in smo v drugi polovici poletja, se ne potimo samo zaradi vročine, tudi zaradi tehnoloških zadev.

Najbolj vroča je tehnologija 5 g, najnovejša generacija mobilnih obrežij. Vse bi bilo v redu in prav, če ne bi bil glavni igralec na tem področju Kitajski Huawei. Kljub temu, da je zasebno podjetje, Trump in njegova administracija v njem vidi največjo grožnjo Zda interesom. Jasno, Huawejewa tehnologija ogroža posle Zda podjetij, kot sta Google in Facebook, če se je začelo s umikom slednjih s Huawejewih pametnih telefonov, naj bi zdaj Huawejewa tehnologija prisluškovala in zbirala podatke na omrežjih 5 g. Oboji, Zda administracija in Huawei ponujajo Evropskim vladam izjave o neprisluškovanju in kar spada zraven, s tem da zda hočejo s tem blokirati posle 5 g Huaweja v Evropi.

Kot da se ne bi dalo prisluškovati na prejšnjih omrežjih, zdaj so glavna težava trumpa Kitajci. Če je 100 milijonov Američanov na Kitajskem facebooku, tik toku, je jasno, da je alarm prižgan. Posli Google in faecbooka na Kitajskem padajo, prisluškovanje in zbiranje podatkov je tukaj postranska zadeva. Gre se za posel, zaslužek, če gre Kitajska tehnologija s Zda znanjem za med, se v samih zda bolj malo proizvaja, zlasti ne elektronike. Če se že, so to premium izdelki, saj celo Zda Apple vse proizvaja na Kitajskem, ker je Kitajska delovna sila cenejša od Ameriške.

Svet je preplavljen s poceni prenosniki s ssd diski za manj kot 300 evrov, kar je bilo še nekaj let nazaj nemogoče, zdaj pestra izbira, vsi pa imajo zda windowse 10, ki zdaj stanejo manj kot 10 dolarjev. Kje so časi, ko je bilo treba za Windowse plačat 50 in več dolarjev? Za povprečne uporabnike je ta tehnologija več kot v redu, saj slehernik poleg interneta, brezplačnega slikovnega predvajalnika in pasjanse uporablja samo še Mikrosoftov Word, ki je že naložen, licenca pa je zdaj poceni. Taki prenosniki so dobri za vse, s njimi se da na internetu služit, zaradi statičnih diskov ni nobenih težav, da bi sik pri prenašanju šel.

Na navadne ljudi ne zanima premium in 5 g tehnologija, Mika Pompea in njegove slednje zelo, zato bo ta teden obiskal tudi Ljubljano. Ponujal pa palico in korenček, če pa bo Janševi desno sredinski vladi uspelo prepričati Mika, da v slovenijo za vsaj nekaj let pošlje nekaj 100 ameriških vojakov, bo to za Slovensko varnost in gospodarstvo dobro.
Oviranje huaweja v Sloveniji pa nikakor ne.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Dobrih politikov ni”

  1. Stric Marč pravi:

    Američani vedo o čem govorijo, saj sami preko mobilnih aplikacij nadzirajo cel svet.Dokler so kitajci poceni oblačili svet, izdelovali poceni igrače in kupovali zahtevne tehnološke izdelke, je še šlo. Danes pa na marsikaterem področju prehitevajo najboljše in v IT celo Amerikance, kar je svetovni šok. Napoleon je nekoč na nekem srečanju diplomatov, češ, kaj pa Kitajska, rekel: Pustite spati velikana! Sedaj je prepozno. Se je že prebudil.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !