Karantena kaj zdaj

V neki nenormalni normalnosti, ki jo tja od 25 februarja doživljamo v Sloveniji, spoznavamo, da je panika in ustvarjanje izrednih razmer tisto, kar najmanj rabimo. V resnici je okuženost s Corono po uspešno zajezenem prvem valu majhna, in je v Sloveniji več kot 50 občin, kjer ni niti enega okuženega.

Razmere poslabšujejo mladi žurerji, ki se vračajo s Hrvaških plaž, pa tudi porast okužb na Hrvaškem. Verjetno vas bo prej zdelala poletna vročina, slaba hrana in preveč sonca, kot sama Corona. Potovanja po Sloveniji so varna, tudi bivanje na vikendu ali namestivah enako, zato si privoščite dopust, Kacin se zaenkrat prikazuje samo na Hrvaški meji.

Če temu dodamo še skorajšnjo odsotnost parlamentarnih počitnic, in driblanje predsednice desusa Pivčeve s neodstopom, potem je jasno, da je vrag pri najmanjši koalicijski stranki vzel šalo. Se še spomnite poslanca, ki je ukradel sendvič za 2 evra, potem sam odstopil, Pivčeva ni plačevala zasebnih nastanitev, v roku, jih je pa naknadno, ker je v javnosti zavrelo. Razlika med njo in odstopljenim poslancev so računi v vrednosti nekaj 100 evrov. Pri Pivčevi se ne gre za sendvič za 2 evra, gre se za kar nekaj evrov več. Za te evre mora delavec na minimalcu delat cel mesec, ona pa, tako na izi, zasebno namestitev plačujejo vinska klet in občina, ona pa reklamira samo njih.

Če bi cel kmetijski sektor, bi še šlo, občine pa že po zakonu ne smejo plačevati zasebnih namestitev politikov. Politiki lahko vzamejo darila v vrednosti do 40 evrov, kar je več, je korupcija. Zdaj vidimo,
da Corona ni naša največja težava, traja predolgo. Če bi se vsi držali ukrepov, zdaj v Sloveniji ne bi smelo biti niti enega okuženega več.
Se jih res? Kacin se nam nekaj tednov ni prikazoval, zdaj ko je spet uradni Corona govorec in twiteraš, straši Hrvate. Od kje iz Hrvaške prihaja največ okuženih, vemo vsi, če so pri nas diskoteke in nočni klubi zaprti, bi mogli bit tudi na Hrvaškem.

Zlasti mladi se premalo zavedajo, da lahko s nekontroliranim žuranjem ogrozijo poleg sebe še mnoge druge, Corona je respiratorni virus, ni navaden prehlad. Zato bomo letos v glavnem dopustuvali in bivali na vikendih doma, saj doma je najlepše, kupovali pretežno Slovenske izdelke, in kupovali v Slovenskih klasičnih in spletnih trgovinah. Slovensko gospodarstvo je Corono uspešno preživelo, junaki Corone so vozniki kombijev kurirskih podjetij, ki dnevno v vsako Slovensko vas in mesta vozijo spletne nakupe.

Brez njih bi bili tedne brez tehnike, hrane in vsega ostalega, zdaj pa je Slovensko gospodarstvo v taki kondiciji, da smo lahko ponosni Evropejci

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Karantena kaj zdaj”

  1. stricmarc pravi:

    Nam starejšim, avtistom in nedružabnim posebnežem je čas karanten kar ustrezen. Sami ne žuriramo, pa iz strani z zavistjo zgražanja opazujemo ekstrovertirane žurerje. Prepoved pravih nagonov ne ustavi. Cel srednji vek je cerkev preganjala spolnost, posebno prešuštvo, pomanjklijiva kontracepcija je stigmatizirala matere samohranilke in njim rojene pankrte. Sifilis je kosil predvsem med aristokracijo in umetniki. Pa ni nič pomagalo.

  2. Bralec pravi:

    Počivaj v miru Lordwales

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !